FAQ - Frequently Asked Questions

Over de selectie

  1. Telefonische intake om kort kennis te maken;
  2. Kennismaking op kantoor in Nijmegen of Eindhoven;
  3. Tweede gesprek;
  4. Korte presentatie over jouw motivatie, een kennisopdracht en een assessment (IQ-test en persoonljikheidstest);
  5. Vervolgens mag je starten!

Er zijn twee tot drie instroommomenten per jaar, deze zijn meestal rond maart en september. In onze vacatures vind je altijd een startmaand. 

Je verdient salaris vanaf het moment dat je bij een opdrachtgever aan het werk gaat. Tijdens de opleidingsperiode krijg je wel een maandelijkse vergoeding en een reiskostenvergoeding.  

Wij werken met WO afgestudeerden, meestal bèta of bedrijfskundige achtergrond. Daarnaast is enige ervaring van data of statistiek tooling zeker handig, maar wij vinden het vooral belangrijk dat jij je verder wil ontwikkelen richting data. Jouw persoonlijkheid, motivatie en mindset zijn voor ons van belang. 

Het traineeship start met een intensieve opleidingsperiode van twee maanden. Daarna zorgen wij ervoor dat je bij een opdrachtgever aan de slag gaat, waar je het eerste jaar via ons werkt. Daarna ga je over naar de opdrachtgever. 

Je behaald zes erkende (Microsoft) certificeringen die aansluiten op de behoefte in de markt: SQLPower BIAzure Fundamentals, Azure Data Fundamentals, Pythoen Scrum/Agile. 

Onze trainees hebben voornamelijk een bèta of bedrijfskundige studieachtergrond. Voorbeelden van studies waar je aan kunt denken zijn: wiskunde, scheikunde, biologie, economie, bedrijfseconomie, (technische) bedrijfskunde, econometrie, neurosciences, biomedische wetenschappen, natuurkunde,  informatiekunde en nog veel meer. Mocht je twijfelen of jouw studie aansluit, neem dan even contact op zodat we hier samen naar kunnen kijken. Daarnaast vinden wij een motivatie ook erg belangrijk. 

Over het traineeship

Dit ligt eraan wat jij leuk vindt om te doen. Denk hierbij aan een data analist, business analist, informatie analist, business intelligence specialist, data consultant of een data engineer. 

Dit is voor iedereen anders, maar hou er wel rekening mee dat je soms nog in de avonduren of weekenden bezig bent met leeswerk, voorbereiding op toetsen en opdrachten. Als je eenmaal aan het werk bent, is dit niet meer het geval. Dit gaat dus echt over de eerste twee maanden. 

Jazeker! Tijdens het traineeship besteden wij een aantal dagen aan business/soft skills trainingen en sollicitatietrainingen. Daarnaast heb je een coach die je begeleid en bieden wij de mogelijkheid om met persoonlijke ontwikkelpunten aan de slag te gaan. 

We starten uiteraard met twee maanden vakinhoudelijke trainingen waarin je wordt klaargestoomd voor de werkvloer. En die nieuwe kennis zet je ook gelijk in bij een bedrijf, want van de praktijk leer je het meest. Daarnaast zorgen wij op de werkvloer ook voor voldoende coaching!

Dat is aan jou zelf! Jij kiest in welke regio en in welke branche je wil werken. Vervolgens gaan wij zorgen dat je hier ook aan de slag kunt gaan. 

Wij plaatsen je bij een opdrachtgever in jouw regio en in een branche die jij interessant vindt. Het is in principe de bedoeling dat je dus bij één organisatie gaat werken. Mocht het zo zijn dat jij consultancy interessant vindt, dan kunnen we je ook bij een consultancy organisatie plaatsen, waardoor je bij verschillende bedrijven in de keuken kunt kijken!

Ja, je krijgt alle reiskosten voor woon-werkverkeer vergoed. Als je met het openbaar vervoer reist, krijg je een NS-Business Card en als je met de auto reist, krijg je een kilometervergoeding. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?